sardana

Over ons

Over ons

Bedrijfsbeschrijving

Bedrijfsbeschrijving

Xander Kleine Xander Kleine is de eigenaar en kapitein van dit binnenvaart transportbedrijf. Hij startte in februari 2000 met het vervoer van  poederstoffen over water. Van 2000 tot 2006 is hiervoor het schip ‘Marsdiep’ benut dat omgedoopt is tot Sardana. Vervolgens is een doordacht, innovatief schip ontworpen en gebouwd dat optimaal voldoet aan de specificaties om veilig, duurzaam en klantvriendelijk transport van poederstoffen mogelijk te maken. De poederstoffen worden droog en in een volledig gesloten systeem vervoerd. Onder andere beschikt het schip over een efficiënt laad-/lossysteem. Dit nieuwbouwschip is in begin 2006, eveneens onder de naam Sardana, in de vaart gekomen.

Kleine denkt graag mee over de mobiliteitsvraag om vervoer over water te stimuleren. Klankborden in logistieke vraagstukken heeft volgens Kleine grote meerwaarde voor alle stakeholders.

Speerpunten in de bedrijfsvoering zijn veiligheid, duurzaam transport en klantvriendelijkheid. Efficiëntie in de vaart en de daarbij behorende logistieke afwikkeling staan hoog in het vaandel bij Xander Kleine. Het bedrijf is in continue ontwikkeling om deze aspecten verder te optimaliseren. De specificaties van het schip en succesvolle deelname aan het project Voortvarend Besparen onderstrepen dit.

De Sardana transporteert voornamelijk in Nederland, België en Duitsland. Om te zien waar het binnenvaartschip zich op dit moment bevindt, klikt u hier.

Samenwerking Poedertransport en Victrol

Samenwerking Poedertransport en Victrol

Sinds augustus 2020 werkt Poedertransport samen met het Belgische logistieke bedrijf Victrol. Qua doelstellingen en bedrijfsmentaliteit hebben de twee bedrijven overeenkomstige ideeën op het vlak van kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid, uitgebreide ervaring en gediversifieerde vloot.

Als specialisten kunnen we samen oplossingen bieden voor de keten. Dat vergt logistiek anders denken, maar het levert veel op. Poedertransport over water is efficiënt, betrouwbaar, bedrijfszeker en duurzaam. Er is nog volop poedervormige lading, die heel efficiënt over water vervoerd kan worden. Het is tijd voor een nieuwe koers, om samen met collega-binnenvaartondernemers nieuwe logistieke concepten te ontwikkelen. Dat maakt de aan- en afvoer van grondstoffen betrouwbaarder en vaak ook voordeliger. We kijken naar de complete keten, vanaf het moment van productie in de fabriek tot bij de eindkant. Deze wijze van marktbenadering levert een win-win situatie op voor alle partijen.

Op basis van een grondig marktonderzoek gaan wij na hoe en waar verdere optimalisatie van de logistieke keten te realiseren is. Zo zoeken wij, Poedertransport BV en Victrol, naar meerwaarde voor de markt.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie, bijvoorbeeld over de logistieke mogelijkheden voor uw poederstoffen, neem dan vooral even contact op met Xander Kleine of Frederik Selhorst via www.powder-logistics.eu.

 

Over Victrol

Victrol, gevestigd in Antwerpen, is de logistieke partner die oplossingen zoekt voor de klanten en de leverancier. Het is een scheepvaartbedrijf opgericht in 1969, met meer dan 50 jaar ervaring in scheepvaart en logistiek. Het bedrijf is actief in de tankvaart, gastransport, droge lading, RoRo  - heavylift en containertransport in het kustgebied en de binnenwateren door heel Europa. Victrol heeft 35 olie- en gastankers in beheer en daarnaast een vloot, pontons en duwboten voor heavy lifttransporten. Victrol is ISO 9001- en 14001-gecertificeerd.
In augustus 2020 is Victrol een samenwerking aangegaan met Poedertransport BV voor het vervoer en de logistiek van poederachtige stoffen.
Meer informatie over Victrol is te lezen op de website.

Dronebeelden van de Sardana

Dronebeelden van de Sardana

De video toont dronebeelden van de Sardana die vertrekt bij Slurink in Dordrecht.

Artikelen

Artikelen

Onderstaand enkele artikelen die over ons geschreven zijn:

Werken bij

Werken bij

Aan boord van de Sardana werken we met elkaar aan binnenvaarttransport, waarin de klant optimaal bediend wordt.
Ons team bestaat uit de kapitein en twee matrozen. Indien ’s nachts gevaren moet worden, zetten wij een oproepkapitein in.
Op dit binnenvaartschip werken we veilig. Het dragen van beschermende kleding is dan ook een gewoonte. Dit heeft als bijkomend effect dat de woning schoner blijft, wat het genieten van vrije tijd ten goede komt. Voorzieningen als zwemvesten, reddingssloep, handschoenen, helmen, veiligheidsbrillen, brandblussers, oogdouches en gehoorbescherming zijn aan boord beschikbaar.
Om, na hard werken, te genieten van welverdiende rust is, zowel op het voor- als het achterschip, ruime woonaccommodatie aanwezig, waardoor er ook ruimte is voor een koppel.

 

Actuele vacature(s)

Kapitein

Wij zijn op zoek naar een kapitein, die, net als de eigenaar, graag op dit moderne schip wil werken.
Ben je enthousiast en heb je zin in een mooie baan in de binnenvaart?
Reageer dan per:
telefoon: +31 65 359 6371
e-mail: x.kleine@sardana.nl

Ook een koppel is welkom aan boord. Er is een prettige ruime woning aanwezig die van alle gemakken is voorzien.