sardana

Over ons

Over ons

Bedrijfsbeschrijving

Bedrijfsbeschrijving

Xander Kleine is de eigenaar en kapitein van dit binnenvaart transportbedrijf. Hij startte in februari 2000 met het vervoer van los gestorte poederstoffen over water. Van 2000 tot 2006 is hiervoor het schip ‘Marsdiep’ benut dat omgedoopt is tot Sardana. Vervolgens is een doordacht, innovatief schip ontworpen en gebouwd dat optimaal voldoet aan de specificaties om veilig, duurzaam en klantvriendelijk transport van los gestorte poederstoffen mogelijk te maken. Onder andere beschikt het schip over een efficiënt laad-/lossysteem. Dit nieuwbouwschip is in begin 2006, eveneens onder de naam Sardana, in de vaart gekomen.

Xander Kleine denkt graag mee over de mobiliteitsvraag om vervoer over water te stimuleren. Klankborden in logistieke vraagstukken heeft volgens Xander grote meerwaarde voor alle stakeholders.

Speerpunten in de bedrijfsvoering zijn veiligheid, duurzaam transport en klantvriendelijkheid. Efficiëntie in de vaart en de daarbij behorende logistieke afwikkeling staan hoog in het vaandel bij Xander Kleine. Het bedrijf is in continue ontwikkeling om deze aspecten verder te optimaliseren. De specificaties van het schip en succesvolle deelname aan het project Voortvarend Besparen onderstrepen dit.

De Sardana transporteert voornamelijk in Nederland, België en Duitsland. Om te zien waar het binnenvaartschip zich op dit moment bevindt, klikt u hier.

Poedertransport B.V. werkt in opdracht van Binnenlloyd, een gespecialiseerd bedrijf in de logistiek van poedervormige bulkgoederen. Binnenlloyd is onderdeel van de Petersongroep en gevestigd in Maastricht.

Wilt u een uniek kijkje aan boord van de Sardana, volg dan deze link en voer de stappen uit zoals ze beschreven staan op de poster.

Dronebeelden van de Sardana

Dronebeelden van de Sardana

De video toont dronebeelden van de Sardana die vertrekt bij Slurink in Dordrecht.

Artikelen

Artikelen

Onderstaand enkele artikelen die over ons geschreven zijn:

Werken bij

Werken bij

Aan boord van de Sardana werken we met elkaar aan binnenvaarttransport, waarin de klant optimaal bediend wordt.
Ons team bestaat uit de kapitein en twee matrozen. Indien ’s nachts gevaren moet worden, zetten wij een oproepkapitein in.
Op dit binnenvaartschip werken we veilig. Het dragen van beschermende kleding is dan ook een gewoonte. Dit heeft als bijkomend effect dat de woning schoner blijft, wat het genieten van vrije tijd ten goede komt. Voorzieningen als zwemvesten, reddingssloep, handschoenen, helmen, veiligheidsbrillen, brandblussers, oogdouches en gehoorbescherming zijn aan boord beschikbaar.
Om, na hard werken, te genieten van welverdiende rust is, zowel op het voor- als het achterschip, ruime woonaccommodatie aanwezig, waardoor er ook ruimte is voor een koppel.

 

Actuele vacature(s)

Kapitein

Wij zijn op zoek naar een kapitein, die, net als de eigenaar, graag op dit moderne schip wil werken.
Ben je enthousiast en heb je zin in een mooie baan in de binnenvaart?
Reageer dan per:
telefoon: +31 65 359 6371
e-mail: x.kleine@sardana.nl

Ook een koppel is welkom aan boord. Er is een prettige ruime woning aanwezig die van alle gemakken is voorzien.