sardana

Professioneel Transport

Professioneel Transport

Veilig & bedrijfszeker

Veilig & bedrijfszeker

Veiligheid staat voorop in de bedrijfsvoering van de Sardana. Veilig werken met bijbehorende persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) is dan ook standaard. Alle benodigde voorzieningen zijn hiervoor aan boord. Vanuit de stuurhut worden laad-/losprocessen en overige werkzaamheden gevolgd en is continue communicatie met de bemanning (zowel boven- als onderdeks) mogelijk.

De Sardana beschikt over een beperkt ADN-certificaat dat het mogelijk maakt gezamenlijk met schepen, die gevaarlijke stoffen vervoeren, in de sluizen te schutten. Ook mag de Sardana in havens komen, waar gevaarlijke stoffen worden geladen en gelost. Dit komt leveringssnelheid en -mogelijkheden ten goede.

Bedrijfszekerheid is gewaarborgd, doordat de scheepsinstallaties dubbel zijn uitgevoerd, waaronder radar, generator, lossysteem en hoofdmotor. Alle essentiële systemen zijn zodoende van een back-up voorzien.

Verder is het schip op essentiële plekken dubbelwandig, waardoor veiligheid van bemanning en lading zoveel mogelijk worden gewaarborgd.

Uw lading is bij de Sardana in competente, veilige handen!

Duurzaam

Duurzaam

De combinatie van diverse eigenschappen van de Sardana met een vakkundige, bewuste vaarstijl en logistieke planning maakt een aanzienlijke besparing (50%) van brandstof en emissies mogelijk. Verschillende scheepseigenschappen dragen bij aan duurzame transportmogelijkheden, waaronder:

  • speciale hydrodynamische scheepsvorm met een bulbsteven voor leegvaart*;
  • voortstuwingsinstallatie met brandstof besparende contra-roterende roerpropellers met een kleinere diameter*;
  • trimsysteem dat efficiënter varen mogelijk maakt. Drinkwater, gasolie en ballast kunnen van voor naar achter worden gepompt en omgekeerd. Het schip ligt hierdoor ledig minder achterover met als resultaat een vermindering van weerstand. Bovendien resulteert dit in een betere zichtlijn, wat de veiligheid ten goede komt;
  • efficiënte computergestuurde motoren;
  • corrosie- en aangroeiwerende coating met een haaienhuidprofiel. Dit zorgt voor een lagere weerstand, een verminderd brandstofverbruik en lagere emissies;
  • geavanceerde, computergestuurde laad-/losinstallatie, die brandstof- en uitstoot reduceert. Ook levert het tevens tijdswinst en gebruiksgemak op.

*De scheepsvorm en voortstuwingsinstallatie zorgen voor goed rendement bij leegvaart en optimale manoeuvreerbaarheid, zelfs mogelijk zonder inname van ballast.

In de binnenvaartsector is een competitie gehouden om het duurzame effect van een vakkundige, op de logistieke planning afgestemde vaarstijl te benadrukken. Xander Kleine, eigenaar en kapitein van de Sardana, deed mee in 2010 en 2011 en behaalde in beide jaren de tweede prijs.

Duurzaam

Klantgericht

Klantgericht

Klantvriendelijkheid zit Xander Kleine, eigenaar van Poedertransport B.V. en schipper-ondernemer van de Sardana, in het bloed. Continu zoekt hij naar vernieuwing en verbetering om het logistieke proces verder te optimaliseren.

Het geavanceerde laadproces voor vrachtwagens is een mooi voorbeeld van klantvriendelijkheid. Niet alleen de snelheid van laden, maar ook de kwaliteit van het laadproces is geoptimaliseerd. Een laadcabine maakt het laadproces veilig, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Lees meer over de laad-/losinstallatie.